П  Р  О Т О К  О  Л

 

 

ГОДИНА 2019                                                                ГР.СТАРА ЗАГОРА

СТАРОЗАГОРСКИ  АДМИНИСТРАТИВЕН  СЪД                  V СЪСТАВ

На двадесет и седми март                                                                   ГОДИНА 2019

В публично заседание,  в  следния състав:

 

                                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: РАЙНА ТОДОРОВА

                                                                  

                                                                      

СЕКРЕТАР:   ПЕНКА МАРИНОВА

ПРОКУРОР:  МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

Сложи за разглеждане докладвано от съдия ТОДОРОВА

Адм.дело №: 476 по описа за  2018 година 

На именното повикване в 11:00  часа се явиха:    

 

ИЩЕЦ: Н.К.К. – редовно и своевременно призован чрез пълномощника си по делото, не се явява. За него се явява адв. Д.К., редовно упълномощена от по-рано.

 

ОТВЕТНИК: ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ „АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ“ гр.СОФИЯ  – редовно и своевременно призован, не изпраща представител по делото.

 

СТРАНА: ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА СТАРА ЗАГОРА -  редовно и своевременно призована. За ОП – Стара Загора се явява прокурор Димитрова.

 

АДВ.К.: Да се даде ход на делото.

 

ПРОКУРОР ДИМИТРОВА: Считам, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание.

 

 

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание. Страните са редовно и своевременно призовани и неявяването на процесуален представител на ответника, не е пречка за разглеждане на делото, поради което

         

 

 

 

                                          О П Р Е Д Е Л И:

 

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

АДВ.К.: Представям нотариално заверена декларация от доверителя ми във връзка с откритото производство по оспорване на договора за правна защита и съдействие и пълномощното към него, като доверителят ми заявява, че подписа е положен от него и отделно от това потвърждава всички извършени от мен действия в качеството ми на пълномощник. Моля да приемете и приложите тази декларация по делото.

Правя искане за изменение на иска в частта за претендираните лихви с оглед вече установената съдебна практика, като моля същият да се счита за предявен за присъждане на лихва върху главницата, считано от датата на подаване на исковата молба в съда, а именно от 29.08.2018г.

Нямам други доказателствени искания.

 

ПРОКУРОР ДИМИТРОВА: Не възразявам да се приеме декларацията. Не възразявам по искането за изменение на иска. Нямам искания по доказателствата.

 

СЪДЪТ намира, че следва да приеме като писмено доказателство по делото представената в днешното с.з. от пълномощника на ищеца декларация.

Водим от горното, съдът

 

                                      О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА като писмено доказателства по делото Нотариално  заверена декларация, подписана от ищеца Н.К.К..

 

СЪДЪТ, с оглед изявлението на страните по делото, че няма да сочат нови доказателства и нямат искания за събиране на други такива и като намира делото за изяснено от фактическа страна

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВО

 

АДВ.К.: Моля да постановите решение, с което да уважите изцяло предявеният от нас иск, съобразявайки се с направеното в днешното с.з. изменение на същия и да осъдите ответника – Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, да заплати на Н.К. сумата от 340 лв., представляваща претърпени от него имуществени вреди от неправомерни действия на органи на ответника. Считам искът за доказан както по отношение на активната легитимация, така и по същество. Съобразно представените и събрани по делото доказателства се установява, че разходите за адвокатско възнаграждение са направени от доверителя ми във връзка с отмяната на наказателното постановление. Всички елементи на фактическият състав са налице, поради което считам, че решението трябва да бъде в този смисъл. Моля да ни присъдите направените разноски в настоящото производство.

 

ПРОКУРОР ДИМИТРОВА: Считам предявеният иск за основателен и доказан и моля да бъде уважен.

 

 

СЪДЪТ  ОБЯВИ, че ще се произнесе с решение в законния срок.

 

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в       11,08 часа.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:    

                                                   СЕКРЕТАР: