П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

Година 2019                                                              Град Стара Загора

Старозагорски административен съд                          ІIІ състав

На двадесет и втори януари                            Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                                        Председател:  ИРЕНА ЯНКОВА

                                                      

Секретар: МИНКА ПЕТКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ЯНКОВА

административно дело 696 по описа за 2018 година.

На именното повикване в 15:43 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: „Т П С“ АД гр. СОФИЯ – редовно и своевременно призован, представлява се от юрисконсулт Д.К., редовно упълномощена и приета от по-рано.

 

ОТВЕТНИК: НАЧАЛНИК СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ към ОД на МВР – СТАРА ЗАГОРА – редовно и своевременно призован, не се явява и не изпраща представител.

 

ЮРИСКОНСУЛТ  К.:  Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

                                    

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

ЮРИСКОНСУЛТ  К.:  Представям и моля да приемете като доказателства по делото трудов договор, от който е видно, че лицето И.И.С. работи на трудов договор във фирмата ни, длъжностна характеристика, приемо-предавателен протокол от 31.05.2018г., служебна бележка изх. № 042/16.01.2019г. и писмо вх. № 905-2/19.11.2018г.

Само да обясня защо представям приемо-предавателния протокол - аз представям приемо-предавателния протокол, за да се види, че дефакто И.П.Н. – технически ръководител допуска за служебно ползване процесното МПС, за да може да има още един човек, който да отключва и заключва МПС-то във връзка с предаването на движимите вещи, които се намират в камиона. В тази връзка го представям, а не, че му е връчено за управление. Това са едни от вътрешните правила на Фирма „Т П С“ АД. Едно лице управлява МПС, но всички отговарят за него, за да е в добро техническо състояние и съответно да не изчезват вещи и оборудване, които се намират в него.

 

Съдът намира, че следва да бъдат приети като доказателства по делото представените в днешното съдебно заседание от процесуалния представител на жалбоподателя писмени документи, тъй като същите са процесуално допустими и относими към предмета на спора, поради което и на основание чл.157 от ГПК, във връзка с чл.144 от АПК 

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като писмени доказателства: Трудов договор № 6/26.01.2015г., Длъжностна характеристика, Приемо-предавателен протокол от 31.05.2018г., Служебна бележка изх. № 042/16.01.2019г. и Писмо вх. № 905-2/19.11.2018г.

 

ЮРИСКОНСУЛТ  К.:  Нямам други доказателствени искания.

 

СЪДЪТ като взе предвид становището на процесуалния представител на жалбоподателя и факта, че делото е изяснено от фактическа страна

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИКЛЮЧВА съдебното дирене.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

 

ЮРИСКОНСУЛТ  К.:  Моля да отмените като незаконосъобразна, постановена в противоречие с материалното и  процесуалното право Заповед за налагане ПАМ № 18-1228-001301/23.10.2018г.

Представям списък на разноските.

 

СЪДЪТ ПРИЛАГА Списък на разноските на процесуалния представител на жалбоподателя и ОБЯВИ, че ще се произнесе с решение в законния срок.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 16:05 часа.

 

                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                       СЕКРЕТАР: