П  Р  О Т О К  О  Л

 

ГОДИНА 2019                                                      ГР.СТАРА ЗАГОРА

СТАРОЗАГОРСКИ  АДМИНИСТРАТИВЕН  СЪД         І  СЪСТАВ

На първи април                                                   ГОДИНА 2019

В публично заседание,  в  следния състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЙКА ТАБАКОВА

                                                                                                                                          

СЕКРЕТАР:   МИНКА ПЕТКОВА

Сложи за разглеждане докладвано от съдия ТАБАКОВА

Адм. дело №: 778 по описа за  2018 година 

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:    

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: Д.И.Д. – редовно уведомен от предходното с. з. чрез пълномощника си по делото, не се явява. Представлява се от адв. М., редовно преупълномощена от адв. Г. от по-рано.

 

ОТВЕТНИК: ЗАМЕСТНИК ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ” СОФИЯ - редовно уведомен от предходното с. з. чрез пълномощника си по делото, представлява се от юрисконсулт П., редовно упълномощен от по-рано.

 

По даване ход на делото:

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

 

ЮРИСКОНСУЛТ П.: Да се даде ход на делото. Поддържаме възражението за просрочване на жалбата.

 

          СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание,  поради което

         

                                                О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

СЪДЪТ докладва постъпила молба с вх. № 1299/14.03.2019 г. от адв. Г. - пълномощник на жалбоподателя за обединяване на настоящото  производство с адм. дело № 149/2019 г. по описа на Административен съд – Стара Загора по съображения, че същите са напълно идентични като касаят един и същ предмет и страни.

След направена справка в деловодната система на Административен съд – Стара Загора, съдът установи, че адм. дело № 149/2019г. по описа на Административен съд – Стара Загора е прекратено, поради по-късно заведено на основание чл.159, т.7 от АПК.

 

АДВ. М.:  В адм. дело № 149/2019г. се съдържа писмото с пощенското клеймо на подадената жалба от  жалбоподателя. В този смисъл считаме, че е спазен срокът за обжалване.

Представям и моля да приемете като доказателство по делото Определение № 105 от 19.03.2019г. по адм. дело № 149/2019г. по описа на Административен съд – Стара Загора, което е влязло в сила.

 

          ЮРИСКОНСУЛТ П.: Запознах се на страницата на съда, съобщение не сме получили. Принципно трябва да получим, защото сме страна и ще получим най-вероятно. Във  връзка с разпореждането в предходното съдебно заседание, с което бяхме задължени да представим уведомително писмо, както и извършена проверка, представям и моля да приемете като доказателства по делото уведомително писмо с изх. № 02-240-6500/3273 от 13.09.2016 г. и контролен лист от извършена контролна проверката на извършените проверки по отношение на подаденото заявление. Заявявам, че същата е вътрешна проверка, извършена от специализиран отдел в администрацията на ДФЗ, а именно началник проверка, които контролират дейността по изпълнение на проверката на място и съответния регионален инспекторат.

По отношение на адм дело № 149/2019г. на Административен съд – Стара Загора считаме, че същото следва да бъде изискано за послужване по настоящото дело и приложено, доколкото в същото се съдържат доказателства относно подаването на жалба от страна на жалбоподателя в настоящото производство, като доколкото се запознах със същото дело към жалбата, която считаме че е депозирана в деловодството на Административен съд – Стара Загора е приложен пощенски плик, така, както се твърди от страната. С оглед факта, че поддържаме направеното възражение за просрочване на жалбата считаме, че прилагането на това дело, а и съдържащите се в него писмени доказателства са относими към настоящия спор в частта относно допустимостта на жалбата, поради което подкрепям искането за изискване и прилагане на адм дело №149/2019г. на Административен съд – Стара Загора към настоящото дело.

 

          АДВ. М.: По отношение на доказателствата считам, че ответникът следва да бъде задължен, освен уведомителното писмо, представено в днешното съдебно заседание, така да представи и тази заповед № 331628, но не сте я приложили.

 

ЮРИСКОНСУЛТ П.: В писмото са посочени проверки на място, извършени от ДФЗ. Като такива проверки са приложени 2 бр. извършени на място и 1 бр. административна проверка, посочени в писмото. Заповед № 331628 е вътрешна проверка. Тя не е проверка по отношение на кандидатите, проверка по отношение на извършените на стопанството проверки с цел дали са изпълнени съобразно изискванията. Има 7 - 8 графички в този контролен лист, които съдържат отговор на въпросите – коректни ли са извършените констатации, съответстват ли на събраните по делото доказателства – това е вътрешна проверка.

 

АДВ. М.: Не съм съгласна. Вие сте приложили първите две заповеди, а тази не я прилагате.

 

ЮРИСКОНСУЛТ П.: Тя касае проверките, които се извършват, не касае жалбоподателя, а извършените проверки. Тази проверка потвърждава констатациите от предходните две проверки.

 

СЪДЪТ намира, че следва да приеме като писмени доказателства представените в днешното съдебно заседание Определение № 105 от 19.03.2019г. по адм. дело № 149/2019г. на Административен съд – Стара Загора и представените от процесуалния представител на ответника като допустими и относими към предмета на спора.

Следва да бъде уважено искането за прилагане на адм. дело № 149/2019г. по описа на Административен съд – Стара Загора, след влизането на съдебния акт в сила.

 

          ЮРИСКОНСУЛТ П.: Възразявам против искането да бъдат представени доказателства за уведомяване на жалбоподателя за уведомително писмо изх. № 02-240-6500/3273 от 13.09.2016г.

 

АДВ. М.:  Считам, че доказателственото искане е относимо към предмета на спора с оглед установяване и спазване на административната процедура.

 

СЪДЪТ счита делото за неизяснено от фактическа страна, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като писмени доказателства: Уведомително писмо с изх. № 02-240-6500/3273 от 13.09.2016 г. с приложение към него; Контролен лист за проверка на място и Определение № 105 от 19.03.2019г. по адм. дело № 149/2019г. на Административен съд – Стара Загора.

 

ДА СЕ ИЗИСКА за прилагане адм. дело № 149/2019 г. по описа на Административен съд – Стара Загора, след влизане в сила на постановеното с него определение.

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника да представи поисканите от процесуалния представител на жалбоподателя доказателства заповед № 331628, цитирана в уведомителното писмо и доказателство за връчване  на писмото от 13.09.2016г.

 

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА  за  22.04.2019 г. от 11:15 ч., за която дата и час страните редовно уведомени чрез процесуалните си представители.

 

          Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  10:48 часа.

                                     

                  

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                             СЕКРЕТАР: