П  Р  О  Т  О  К  О  Л

              

 

ГОДИНА 2019                                                           ГРАД СТАРА ЗАГОРА

СТАРОЗАГОРСКИ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       І СЪСТАВ

На двадесети май                                                                     ГОДИНА 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                                                    Председател:  БОЙКА ТАБАКОВА

                                                      

СЕКРЕТАР: ПЕНКА МАРИНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БОЙКА ТАБАКОВА административно дело номер 137 по описа за 2019 година.

На именното повикване в 10:50 часа се явиха:   

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: Р.К.Б. – редовно уведомен от предходно с.з. чрез пълномощника си по делото, не се явява, представлява се от адв. С., редовно упълномощена от по-рано.

 

ОТВЕТНИК: ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР СТАРА ЗАГОРА – редовно уведомен от предходно с.з. чрез процесуалния си представител по делото, представлява се от гл.юрисконсулт А., редовно упълномощен от по-рано.

 

АДВ. С.: Да се даде ход на делото.

 

ГЛ. ЮРИСКОНСУЛТ А.: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

   О П Р Е Д Е Л И:

        

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

ГЛ. ЮРИСКОНСУЛТ А.: В изпълнение на разпореждането на съда представям оригинала на писмо рег. №7855р-10427/10.12.2018г., екз.2 от Директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР.

АДВ. С.: Да се приложи по делото представеното писмо, но моля да се представи и другия оригинал на това писмо, тъй като и двата оригинала съдържат резолюции с различни дати.

Моля да се представи документ, който да удостоверява датата, на която това писмо е достигнало до Директора на ОД на МВР-Стара Загора /извлечение от входящ регистър/.

Бяхме поискали извлечение от входящия регистър от РУ Казанлък към ОД на МВР Стара Загора за периода 05.12.2018г.-10.12.2018г. включително, което не е представено, моля да се представи.

За днешното заседание и с оглед дадената ни възможност в предходно с.з. да водим един свидетел за разпит, водим И.Ц.Ц..

 

СЪДЪТ пристъпи към разпит на свидетеля.

 

В залата влезе И.Ц.Ц..

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА СВИДЕТЕЛЯ: И.Ц.Ц. - на 39г., ЕГН-**********, българин, български гражданин, неосъждан, средно образование, без родство и особени отношения със страните,  познава се с Р.Б..

ПРЕДУПРЕДЕН за отговорността по чл. 290 от НК.     

ОБЕЩАВА да говори истината.

 

АДВ.С.: Да ни кажете работил ли сте в органите на МВР, с кого сте работил и пускал ли сте вие заявление за напускане?

СВИДЕТЕЛ: Работихме предимно с Р.Б.. С него бяхме в екип. Заедно пуснахме заявление за напускане на 06.12.2018г. Заявлението депозирахме при секретарката в РУ Казанлък. Има деловодство в РУ Казанлък. Ние отидохме при секретарката, тя ни разпечата от компютъра заявленията и каза да ги оставим при нея, и че ще ги даде на началника, и след като той се запознае с тях, тогава ще минат през деловодството, а там не се завеждат преди началникът да се запознае. Беше ни казано, че няма да ги приемат заявленията в деловодството преди да минат през началника. Секретарката на момента не ни даде входящ номер. Моето заявление повече не съм го виждал. Няколко дена след това ходих до секретарката, тъй като преди това проверявах в деловодството дали е изведено заявлението и там ми казаха, че не е изведено и аз мисля, че на следващия ден отидох при секретарката и питах какво се случва с моето заявление. Тя провери и каза, че на 10.12.2018г. е изведено и ми каза тогава входящия номер. Тогава го научих.

 

АДВ.С.: Защо си спомняте датата, на която сте го заявили?

СВИДЕТЕЛ: Спомням си деня и датата, тъй като тогава си го занесох заявлението и съм го запомнил.

 

ГЛ. ЮРИСКОНСУЛТ А.: Нямам въпроси.

 

СЪДЪТ освободи свидетеля.

 

СЪДЪТ счита делото за неизяснено от фактическа страна, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

 ЗАДЪЛЖАВА ответника да представи за следващо с.з. извлечение от входящия регистър от РУ Казанлък за периода 05.12.2018г.- 10.12.2018г., както и документ от който да е видно на коя дата е достигнало до Директора на ОД на МВР-Стара Загора писмо с рег. №7855р-10427/10.12.2018г. на Директора на Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР и оригинала на това писмо с втората резолюция, за което ответникът уведомен в днешното с.з. чрез процесуалния си представител.

 

АДВ.С.: Моля също така да бъдат представени доказателства кога е пристигнало в ОД на МВР–Стара Загора заявлението на Р.Б. за прекратяване на служебното му правоотношение с МВР, защото писмото с резолюцията на Директора от Дирекция „Вътрешна сигурност“, документ от вх. регистър от 10.12.2018г. вече е пристигнало на 10.12.2018г, а заявлението от 10.12.2018г. от РУ Казанлък е пристигнало на 12.12.2018г.

 

СЪДЪТ счита, че следва да уважи  направеното доказателствено искане, с оглед изясняване на спора от фактическа страна, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника да представи доказателства относно датата на получаване в ОД на МВР-Стара Загора на заявлението на Р.Б. за прекратяване на служебното му правоотношение с МВР, за което ответникът уведомен в днешното с.з. чрез процесуалния си представител.

 

Като счита делото за неизяснено от фактическа страна, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 03.06.2019г., от 11,30  часа, за която дата и час страните уведомени в днешното съдебно заседание чрез пълномощниците си по делото.

 

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.10 часа.

                                         

 

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:                  

                 

                                                          

   СЕКРЕТАР: