П  Р  О Т О К  О  Л

 

 

ГОДИНА 2019                                                                 ГР.СТАРА ЗАГОРА

СТАРОЗАГОРСКИ  АДМИНИСТРАТИВЕН  СЪД                  ІV СЪСТАВ

На единадесети юни                                                        ГОДИНА 2019

В публично заседание,  в  следния състав:

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАРИНА ДРАГНЕВА                        

СЕКРЕТАР:   ИВА АТАНАСОВА

ПРОКУРОР: КОНСТАНТИН ТАЧЕВ

Сложи за разглеждане докладвано от съдия ДРАГНЕВА

Адм. дело № 154 по описа за  2019 година 

На именното повикване в 10.30  часа се явиха:    

ЖАЛБОПОДАТЕЛ:  АЗОР ООД ПАВЕЛ БАНЯ – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, представлява се от адв. П., редовно упълномощена.

ОТВЕТНИК: ДИРЕКТОР НА БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ  ИЗТОЧЕНБЕЛОМОРСКИ РАЙОН – редовно уведомен от предходното съдебно заседание,  представлява се от ст. юрисконсулт Г., редовно упълномощена.

СТРАНА: ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА СТАРА ЗАГОРА  – редовно призована, явява се прокурор Тачев.

 

ВЕЩО ЛИЦЕ: арх. Л.Д.Н. – редовно призована, налице.

 

АДВ. П.: Да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ Г.: Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

         

                                                О П Р Е Д Е Л И:

 

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА, че на 04.06.2019 г. е постъпило заключението по допуснатата съдебно-техническа експертиза, изпълнена от вещото лице арх. Л.Д.Н., поради което към днешна дата не е изтекъл срока по чл. 199 от ГПК и същото може да бъде изслушано единствено и само ако всички страни желаят.

ДОКЛАДВА, че с заявление вх. № 2944/04.06.2019 г. вещото лице е заявило, че не може да даде отговор на въпроса Как е било предвидено по проектите  за добив на минерална вода  и изграждане на отклонение  за захранване с минерална вода да се доведе минералната вода до обекта за водоползване – балнеохотел към момента на издаване на разрешението през 2010 г., тъй като трябва да разгледа самите проекти, които се съхраняват  към преписката по издаване на Разрешително за водовземане  от минерална вода № 01610354/11.12.2010 г. в БД „Източенбеломорски район“ и същите не са й предоставени.

 

АДВ. П.: Възразявам да пристъпим към изслушване на вещото лице  по причина, че късно се запознах с експертизата и в същото време клиента ми е в друг град и в негов интерес е спокойно да се запознае със заключението. По отношение на това, че вещото лице не може да даде  отговор на въпрос три заявявам, че желаем вещото лице да прегледа всички документи към преписката по издаване на Разрешително за водовземане  от минерална вода № 01610354/11.12.2010 г. в БД „Източенбеломорски район“, като поддържам искането да  бъде даден отговор на трети въпрос. 

 

ЮРИСКОНСУЛТ Г.: Възразявам да  се изслуша вещото лице в днешното съдебно заседание. Исканите от вещото лице документи не се намират в Басейнова дирекция, тъй като разрешението е  издадено от МОСВ и преписката  по издаване е там.  Не възразявам по искането на процесуалният представител на жалбоподателя.

 

 АДВ. П.: Моля да бъдат изискани от трето неучастващо лице   по делото - МОСВ София документите необходими за даване отговор на трети въпрос от СТЕ,  а именно:  проекти за въвеждане на минерални вода при обект на водоползване балнеохотел, приложени към разрешително  № 01610354/11.12.2010 год., подадени от АЗОР ООД.  Направихме искане за оттегляне на акта и получихме отговор, копие от който Ви представям.

ПРОКУРОРЪТ: Възразявам да пристъпим към изслушване на вещото лице. Искането е основателно и моля да се уважи.

 

По доказателствата, съдът 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ЗАДЪЛЖАВА  трето по делото неучастващо лице – МОСВ София в седмодневен срок от получаване на съобщението да представи всички документи, съдържащи  се  в  преписката  по  издаване  на Разрешително за водовземане от минерална вода № 01610354/11.12.2010 г. в Басейнова дирекция „Източенбеломорски район“ .

ПРИЛАГА към материалите по делото Писмо изх. № РД-11-148/21 от 31.05.2019 г. на Директор Басейнова дирекция „Източенбеломорски район“.

УКАЗВА на вещото лице, че следва да представи писменото си заключение в срок до 23.09.2019г., като при не възможност да спази срока следва да уведоми съда с писмена молба за причините и датата, на която ще представи заключението си .

ОТЛАГА делото и ГО НАСРОЧВА за 01.10.2019 год. от  10:30 ч. страните и вещото лице редовно уведомени в днешното съдебно заседание. Да се призове ОП Стара Загора.

 

          Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10:40 часа.

 

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                          СЕКРЕТАР: