П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

Година 2019                                                      Град Стара Загора

Старозагорски административен съд                        VІІ състав

На дванадесети март                                              Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                             Председател:  СТИЛИЯН МАНОЛОВ

                                                      

Секретар: Николина Николова

Прокурор: Румен Арабаджиков

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя МАНОЛОВ

Административно дело номер 571 по описа за 2018 година.

На именното повикване в 13:35 часа, се явиха:

 

ИЩЕЦ: М.М.М. – редовно и своевременно призован лично и чрез назначения му служебен защитник, не се явява. Призовката е получена лично от ищеца на 05.02.2019г., с отбелязване, че не желае да се яви в съдебно заседание. Призовка за днешното съдебно заседание е получена и от адв. С. – назначен за служебен защитник на ищеца, явява се адв. С..

 

ОТВЕТНИК: ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА“ - СОФИЯ - редовно и своевременно призован, призовката е получена на 05.02.2019г. от юрисконсулт П., представлява се от юрисконсулт Т., редовно упълномощена.

 

СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СТАРА ЗАГОРА – редовно  и своевременно призована, призовката е получена на 31.01.2019г. от Р. С. – съдебен  деловодител, явява се  прокурор Арабаджиков.

 

         СЪДЪТ докладва молба от адв. С.С., с която уведомява съда, че е получил обаждане по телефона от лице, което се е представило за довереника му М.М., който го е уведомил, че държи да се яви по делото, тъй като имал допълнителни искания, но на същата дата е призован за участие и по адм. д. №1528/2018г. по описа на Административен съд Варна.

 

СЪДЪТ докладва и приложеното към писмо рег. № 299/17г. от 07.03.2019г. на ГД „ИН“ - Затвора Варна копие на призовка, от която е видно, че ищецът е призован на 12.03.2019г., в 11:00 часа по адм. д. №1528/2018 г. по описа на Административен съд Варна.

 

АДВ.  С.: Предвид факта, че ищецът има друго дело към днешна дата в Административен съд Варна и подадената от мен молба на 07.03.2019г., считам, че не следва да се дава ход на делото в днешното съдебно заседание. Моля същото да се отложи за друга подходяща дата, като ищецът бъде уведомен с отделна призовка.

 

ЮРИСКОНСУЛТ Т.: Считам, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание с оглед присъствието на назначения служебния защитник. С оглед неговото явяване, считам, че правата на ищеца ще бъдат защитени. В случай, че съдът прецени, че са налице предпоставки за отлагане на делото, то моля ищецът да бъде предупреден, че при следващо неявяване в определената дата, делото ще бъде разгледано в негово отсъствие. В противен случай наличието на няколко дела срещу ГД „ИН“, които ще бъдат водени в Административен съд Варна, съществува вероятност за пълна неопределеност на датите на съдебните заседания по настоящото дело.

 

ПРОКУРОР АРАБАДЖИКОВ: Считам, че не следва да се дава ход на делото в днешното съдебно заседание с оглед отсъствието на жалбоподателя и с оглед на това, че от има представени доказателства за причината, която възпрепятства явяването му днес. Поддържам изразеното становището на страна на представителя на ГД „ИН“ за следващо съдебно заседание ищецът да бъде предупреден, че при следващо неявяване, делото ще се разгледа в негово отсъствие.

 

СЪДЪТ намира, че са налице процесуални предпоставки за отлагане на делото, поради наличието на препятствие пред ищеца, което е пречка за явяването му в днешното съдебно заседание, а именно участието му друго дело пред Административен съд Варна на днешната дата и желанието му лично да участва в настоящото производство.

         Предвид гореизложеното и на основание чл.142, ал.2 от ГПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 09.04.2019г., от 13:30ч., за която  дата и час да се призоват страните.

 

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13:42 часа.

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                           СЕКРЕТАР: