П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

Година 2019                                                      Град Стара Загора

Старозагорски административен съд                        VІІ състав

На девети април                                                   Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                             Председател:  СТИЛИЯН МАНОЛОВ

                                                      

Секретар: Николина Николова

Прокурор: Румен Арабаджиков

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя МАНОЛОВ

Административно дело номер 571 по описа за 2018 година.

На именното повикване в 13:30 часа, се явиха:

 

ИЩЕЦ: М.М.М. – редовно и своевременно призован лично и чрез назначения му служебен защитник адв. С.,  не се явява, вместо него се явява назначеният служебен защитник адв.С..

 

СЪДЪТ докладва постъпило писмо рег. № 299/2017г. от 08.04.2019г. от Началника на Затвора Варна, с което уведомява, че ищецът М.М.М., поради здравословни причини не може да бъде конвоиран до АС Стара Загора за днешното съдебно заседание. Към писмото е приложена справка за медицински преглед на ищеца, от която е видно, че същият е поставен под карантина.

 

ОТВЕТНИК: ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА“ - СОФИЯ - редовно и своевременно призован, призовката е получена на 20.03.2019г. от юрисконсулт Ст. П., не изпращат представител.

 

СЪДЪТ докладва постъпила молба вх. №1761/05.04.2019г. от процесуалния представител на ответника - юриск. С.С., която заявява, че поради служебна ангажираност е в невъзможност да се яви за днешното съдебно заседание, като не възразява да бъде даден ход на делото в нейно отсъствие, в случай че не са налице процесуални пречки.

 

СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СТАРА ЗАГОРА – редовно  и своевременно призована, призовката е получена на 21.03.2019г. от Мария Вълева - съдебен архивар, явява се  прокурор Арабаджиков.

 

АДВ.С.: Запознат съм с постъпилото от Затвора Варна писмо и с медицинските причини, които възпрепятстват ищеца да се яви в днешното съдебно заседание. Считам, че са налице основателни причини за отлагане на настоящото дело, тъй като ищецът е възпрепятстван да се яви поради причина, независеща от него, като моля да имате предвид и молбата ми от 07.03.2019г. Предвид това, моля да не се дава ход на делото в днешното съдебно заседание и същото да се отложи за друга дата, като се уведоми ищецът с допълнителна призовка.

 

ПРОКУРОР АРАБАДЖИКОВ: С оглед неявяването на ищеца и  неговото здравословно състояние и изразеното становище от неговия адвокат, считам, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван.

 

 С оглед изявленията на страните и предвид постъпилото писмо от Затвора Варна, съдът намира, че са налице основания за отлагане на делото, поради препятствие на страната да се яви.

Предвид това и на основание чл.142, ал.2 ГПК, вр. чл.144 АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 04.06.2019г., от 13:30 часа, за която дата и час да се призоват ищецът в Затвора Варна, ответникът и Окръжна прокуратура Стара Загора.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13:35 часа.

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                           СЕКРЕТАР: