П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

Година 2019                                                              Град Стара Загора

Старозагорски административен съд                          ІIІ състав

На дванадесет и трети април                             Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                                        Председател:  ИРЕНА ЯНКОВА

                                                       

Секретар: МИНКА ПЕТКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ЯНКОВА

административно дело № 31 по описа за 2019 година.

На именното повикване в  14:13 часа се явиха:        

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛ:  Ю.С.С. -  редовно   и своевременно призован, не се явява. Представлява се от адв. П.Я., редовно упълномощена и приета от днес.

 

ОТВЕТНИК: КМЕТ НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК  - редовно и своевременно призован,  представлява се от  ст. юрисконсулт К.Б., редовно упълномощен и приет от днес.

 

АДВ. Я.: Да се даде ход на делото.

 

СТ. ЮРИСКОНСУЛТ Б.: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ, като взе предвид, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание

 

                                               О П Р Е Д Е Л И:

        

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и ДОКЛАДВА:

 

Производството е образувано по жалба на Ю.С.С. против Заповед № 2037 от 18.12.2018г. на кмета на Община Казанлък, с която е наредено да бъде премахнат строеж: 1. „Пристройка“ идентификатор 35167.505.681.2 по КК и КР на гр. Казанлък, към съществуваща сграда със застроена площ 18,70 кв.м. и височина 2,8 м. и 2. „Масивна ограда“ по западната граница на имота с височина 2,2 м. и дължина 13,2 м. северна граница на имота с височина 2,5 м. и дължина 3,6 м., находяща се в ПИ 35167.505.681.2 по КК и КР на гр. Казанлък в местността „Старите лозя“.

В жалбата се твърди, че оспореният административен акт е постановен в противоречие с административно-производствените правила, при неправилно приложение на материалния закон и в противоречие с целта на закона. Страната твърди, че административният орган при постановяване на акта си не е обсъдил депозираните писмени възражения срещу констативния протокол. Релевира доводи, че процесните сгради не са построени от него, че той като е закупил имота, същите са били налични. С подробно изложени доводи в жалбата моли оспореният административен акт да бъде отменен.

 

АДВ. Я.:  Поддържам жалбата. Моля да се приемат приложените  към административната преписка писмени документи.

Оспорваме, че лицата М.М. и Т.Л.са компетентни да съставят констативен протокол № 20. Не оспорвам в такъв смисъл, че нямат компетентност, оспорвам доколкото не са представени доказателства, че са компетентни.

Твърдим, че имотът не се намира в урбанизирана територия.

Моля да задължите Община Казанлък да представи  доказателства какъв е статута на имота - дали представлява земеделска земя, или се намира в урбанизирана територия към момента на издаване на акта.

Годината на построяване ще докажем с гласни доказателствени средства, а именно чрез двама свидетели при режим на довеждане.

 

СТ. ЮРИСКОНСУЛТ Б.: Оспорвам подадената жалба. Да се приемат представените писмени документи като доказателства по делото.

Ще представя длъжностни характеристики на двете лица – М.М. и Т.Л..

 

Съдът намира, че следва да бъдат приети като доказателства по делото представените с писмо  изх. № 194-Ю-328-1 от 15.01.2019г. от Община Стара Загора под опис документи, тъй като същите са процесуално допустими и относими към предмета на спора, поради което и на основание чл.157 от ГПК, във връзка с чл.144 от АПК 

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

         ПРИЕМА представените под опис с писмо  изх. № 194-Ю-328-1 от 15.01.2019г. от Община Стара Загора писмени доказателства.

 

УКАЗВА на жалбоподателя, че в негова тежест е да докаже годината на построяване на пристройката и оградата със свидетелски показания.

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника да представи доказателства за статута на имота дали представлява земеделска земя, или се намира в урбанизирана територия към момента на издаване на акта, както и  компетентността на лицата М.М. и Т.Л., издали констативния протокол.

        

ОТЛАГА И НАСРОЧВА ДЕЛОТО за  14.05.2019г. от  14:30  ч., за която дата страните уведомени чрез процесуалните си представители в съдебно заседание.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14:35  часа.

                                              

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                

 

                           

СЕКРЕТАР: