П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

Година 2019                                                Град Стара Загора

Старозагорски административен съд      ІІ състав

На тринадесети март                              Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ГАЛИНА ДИНКОВА

                                                      

Секретар: Албена Ангелова

Прокурор: Петя Драганова

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя ДИНКОВА

Административно дело номер 32 по описа за 2019 година.

На именното повикване в 11.15 часа, се явиха:

 

ИЩЕЦ:  Х.Б.И. редовно и своевременно призован, не се явява, вместо него адв. Н., упълномощена от по-рано.

 

ОТВЕТНИК: ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ „АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ“ – ГР. СОФИЯ - редовно и своевременно призован, не изпраща представител.

 

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СТАРА ЗАГОРА, на основание чл.10, ал.1 от ЗОДОВ– редовно и своевременно призован, явява се прокурор Драганова.

 

СТРАНИТЕ/поотделно/: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

                                           О П Р Е Д Е Л И:

                                 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА:

 

Производството по делото е образувано по искова молба от Х.Б.И. ***, подадена от пълномощника му адв. В.Н.,  с която на основание чл.1, ал.1 от ЗОДОВ е предявен иск срещу Изпълнителна агенция „Автомобила администрация“ гр. София, за присъждане на обезщетение в размер на 400лв., за претърпени от Х.И. имуществени вреди вследствие от отменено като незаконосъобразно с влязло в сила съдебно решение Наказателно постановление № 43-0000364 от 07.12.2017г., издадено от Началника на Областен отдел „Автомобилна администрация“ гр. Стара Загора, , ведно със законната лихва, считано от датата на подаване на исковата молба до окончателното изплащане на сумата. 

В срока по чл.131, ал.1 от ГПК ответникът – Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ – гр. София, чрез процесуалния си представител, е подал писмен отговор, в който заявява, че признава предявения иск по основание и по размер, за което обстоятелство ищецът е бил уведомен с писмо изх.№ 13-00-00-14 от 07.02.2019г.

Докладва, че в изпълнение на определение от 19.02.2019г. по делото е постъпило изисканото от Районен съд – Стара Загора АНД № 671/ 2018г. по описа на същия съд.

 

АДВ Н.: Поддържам исковата молба. Нямам възражения по доклада. Поддържам исковата молба.  Да се приложи изисканото АНД. Др. искания нямам. Съгласни сме с признаването, но моля съда да се произнесе по исковата молба, тъй като ответникът е изпаднал в забава още от 09.10.2018г. и в този смисъл е станал причина за завеждане на настоящото производство.

 

ПРОКУРОРЪТ: Няма да соча нови доказателства.  Да се приложи изисканото АНД.

 

СЪДЪТ намира, че следва да бъде приложено към материалите по настоящото дело изисканото от РС Стара Загора дело. С оглед изявленията на страните, че нямат други доказателствени искания, съдът счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

 

                                  О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЛАГА към настоящото дело АНД № 671/2018г. по описа на Районен съд Стара Загора.

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ.

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВО.

 

АДВ Н.: Поддържам изцяло ИМ и моля да бъде уважена изцяло и да ни бъдат присъдени направените разноски на осн. чл. 10 от ЗОДОВ. Представям Списък на разноските по настоящото производство.

 

ПРОКУРОРЪТ: Считам искът за основателен и доказан и по основание, и по размер. Изплатеното адвокатско възнаграждение е в пряка и непосредствена връзка с дейността на администрацията. Поради което считам, че са налице основания исковата молба да бъде уважена, съобразно практиката на ВАС.

 

СЪДЪТ ПРИЛАГА Списък на разноските, представен от пълномощника на ищеца и ОБЯВИ, че ще се произнесе с решение в законния срок.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.20 часа.

 

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                           СЕКРЕТАР: