П  Р  О Т О К  О  Л

 

ГОДИНА 2019                                                      ГР.СТАРА ЗАГОРА

СТАРОЗАГОРСКИ  АДМИНИСТРАТИВЕН  СЪД        ІV СЪСТАВ

На дванадесети март                                           ГОДИНА 2019

В публично заседание,  в  следния състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАРИНА ДРАГНЕВА

                                                                                                                                          

СЕКРЕТАР:   ИВА АТАНАСОВА

Сложи за разглеждане докладвано от съдия ДРАГНЕВА

Адм. дело №: 34 по описа за  2019 година 

На именното повикване в 10:00  часа се явиха:              

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: ЕТ Д.Т. – М. – редовно  уведомен на осн. чл. 137, ал. 7 от АПК, не изпраща представител,

ОТВЕТНИК: КМЕТ НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК - редовно  уведомен от предходното съдебно заседание, представлява се от юрисконсулт С., редовно упълномощена от преди.

 

ЮРИСКОНСУЛТ С.: Да се даде ход на делото.

 

 

          СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

         

                                                О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и ГО ДОКЛАДВА: Производството е образувано по жалба на ЕТ Д.Т. – М. против Заповед № 1969/06.12.2018г., издадена от Кмета на Община Казанлък, с която е наредено премахване на незаконен строеж, представляващ: „Пристройка към сграда с идентификатор 35167.501.7060.10“ по КККР на гр. Казанлък, находяща се в УПИ Х-7060, кв. 470 по плана на град Казанлък, с административен адрес: Западна промишлена зона на гр. Казанлък с размери 9,50 м/7,30 м, с височина 4,00 м, разположена от източната страна на сграда с идентификатор 35167.501.7060.10 и от южна страна на сграда  с идентификатор 35167.501.7060.9. Основите са  масивни от стоманобетон. Носещата  конструкция е от стоманени профили. Стените са изградени  от тухли на вароциментов разтвор и  стоманобетонни пояси, а са измазани с вароциментова мазилка. Покривът е от стоманени профили, а покривната покривка от поцинкована ламарина. Подът е стоманобетон.

 Жалбоподателят твърди, че в  заповедта не е отразена действителната фактическа обстановка, тъй като в случая не става въпрос за строеж, а за временен навес от сглобяеми елементи – метални колове и няма стоманобетонни  елементи. По изложените в жалбата съображения е направено искане за отмяна на оспорения административен акт.

Съдът докладва, че с  разпореждането за  насрочване на делото е указал на жалбоподателя тежестта да докаже посочените в жалбата си факти относно вида на материалите и конструкцията,  както и начина й на закрепване  към земята с оглед направеното оспорване на верността на фактическите констатации, послужили  като основание за издаване на Заповед № 1969/06.01.2018 г. на Кмета на Община Казанлък.

Съдът докладва, че във връзка с дадените указания жалбоподателят няма постъпили доказателствени искания.

 

         ЮРИСКОНСУЛТ С.: Оспорвам жалбата. Нямам възражения по доклада. Да се приемат приложените към  административната преписка документи.

 

По доказателствата, съдът

 

                                                О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА представените с административната преписка  с изх. № 124-02-8/ 15.01.2019 г.  под опис документи.

УКАЗВА повторно на жалбоподателя, че носи тежестта да докаже посочените в жалбата си факти относно вида на материалите и конструкцията,  както и начина й на закрепване  към земята с оглед направеното оспорване на верността на фактическите констатации, послужили  като основание за издаване на Заповед № 1969/06.01.2018 г. на Кмета на Община Казанлък, за което се необходими специални знания на вещо лице.

          ДОПУСКА извършването на съдебнотехническа експертиза, която след оглед на място  да даде отговор  на въпроса за размерите на „постройката”, вида на конструкция, начин на закрепване  към терена, начина на изпълнение и нейното разположение.

          НАЗНАЧАВА за вещо лице  Б. В. М. с пълна проектантска правоспособност.              

          УКАЗВА на вещото лице, че следва да представи писменото си заключение в срок до 01.04.2019 год., като при невъзможност да спази срока, следва да уведоми съда с писмена молба за причините и датата на която ще представи заключението си .

          УКАЗВА на жалбоподателя, че с оглед разпределението на доказателствената тежест следва да заплати предварително  възнаграждение за вещото лице в размер на 300 /триста/ лв., платими в 3-дневен срок от съобщаването. ПРЕДУПРЕЖДАВА жалбоподателя, че при не заплащане на определеното възнаграждение в срок, определението за допускане на съдебнотехническа експертиза ще бъде отменено и делото ще бъде решено въз основа на събраните до момента доказателства.

          ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за  09.04.2019 г. от   10:00ч., за която дата и час страните редовно уведомени от днес. Да се призове вещото лице, след внасяне на депозита.

          Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  10.15 часа.

 

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                      СЕКРЕТАР: