П  Р  О Т О К  О  Л

 

 

 

ГОДИНА 2019                                                                   ГР.СТАРА ЗАГОРА

СТАРОЗАГОРСКИ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД        V СЪСТАВ                        

На  двадесети март                                                            ГОДИНА 2019

В публично заседание,  в  следния състав:

 

                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РАЙНА Т.                                                                                                                            

СЕКРЕТАР: ПЕНКА МАРИНОВА

ПРОКУРОР: ПЕТКО ГЕОРГИЕВ

Сложи за разглеждане докладвано от съдия  Т.

Адм. дело № 92  по описа за  2019 година 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:             

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: К.Т.К. – редовно и своевременно призован чрез пълномощника си по делото, не се явява и не се представлява.

ДОКЛАДВА се постъпила молба от пълномощника на жалбоподателя -  адв. Г., с която заявява, че на 20.03.2019г. като процесуален представител на Община Павел баня е ангажирана във връзка с явяването по две дела в РС-Казанлък. С молбата е направено искане за отлагане на делото за друга дата, а ако искането не бъде уважено - да се даде ход на делото в отсъствие на жалбоподателя и на неговия процесуален представител.

 

ОТВЕТНИК: НАЧАЛНИК НА РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ КАЗАНЛЪК КЪМ ОД НА МВР - СТАРА ЗАГОРА – редовно и своевременно призован, не изпраща представител по делото.  

 

За заседанието се явява представител на ОП - Стара Загора – прокурор Петко Георгиев.

 

 

ПРОКУРОР: Моля да бъде конституирана ОП - Стара Загора, като страна в процеса, на основание чл.16, ал.1, т.3  от АПК, имайки предвид характера на настоящото съдебно производство. Предметът на производството го характеризира като такова с важен обществен интерес, което налага участието на прокуратурата в настоящия съдебен процес.

 

 

Съдът намира, че следва да бъде уважено направеното от прокурор в ОП - Стара Загора искане за встъпване в производството по административно дело № 92/2019 год. по описа  на АС - Стара Загора. Налице са регламентираните в чл.16, ал.1, т.3 от АПК предпоставки, а именно искането изхожда от легитимирано лице и предмета на делото сочи важен обществен  интерес, обуславящ встъпването на прокуратурата, като страна в производството, с оглед на което и на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК

  

О П Р Е Д Е Л И: 

 

 

КОНСТИТУИРА като страна в производството по административно дело №92/2019 год. по описа на АС – Стара Загора, Окръжна прокуратура - Стара Загора. За Окръжна Прокуратура - Стара Загора се явява прокурор Петко Георгиев.

 

ПРОКУРОР ГЕОРГИЕВ: Считам, че са налице процесуалните предпоставки за да се даде ход на делото, тъй като страните са надлежно призовани, макар и да не изпращат свои процесуални представители за днешното с.з. В същото време е депозирана молба от процесуалния представител на жалбоподателя за отлагане на делото поради наличието на обективни пречки за явяване в днешното съдебно заседание. Не бих се ангажирал с категорично становище дали следва да се даде ход на делото или не – от една страна считам, че са представени всички необходими писмени доказателства за изясняване на спора, но от друга страна ако съдът счете, че за максимална защита и охраняване правата на жалбоподателя, е необходимо присъствието на неговия процесуален представител, който по обективни причини не е в състояние да се яви за днешното, е възможно делото да бъде отложено за друга дата.

 

СЪДЪТ намира, че са налице процесуални пречки по смисъла на чл.139, ал.1 от АПК за разглеждане на делото в днешното съдебно заседание. С оглед заявената от пълномощника на жалбоподателя невъзможност за явяване поради служебна ангажираност в РС-Казанлък по дела, образувани преди настоящото дело и с оглед ненакърняване процесуалните права на жалбоподателя, разглеждането на делото следва да бъде отложено за друга дата.

 

Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

        

 

 НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА ДЕЛОТО за 18.04.2019г., от 15,00 часа, за която дата и час на с.з. жалбоподателят и ответникът уведомени при условията на чл.137, ал.7 от АПК.

Да се призове Окръжна прокуратура – Стара Загора.

 

ЗАДЪЛЖАВА адв. Г. за насроченото за разглеждане на делото съдебно заседание да представи доказателства за ангажираността си на 20.03.2019г. като процесуален представител на Община Павел баня в РС-Казанлък.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,14   часа.

                           

 

        

ПРЕДСЕДАТЕЛ:    

        

                           

                                               СЕКРЕТАР: