П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

Година 2019                                                              Град Стара Загора

Старозагорски административен съд                          VІ състав

На двадесет и трети април                                    Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                                        Председател:  МИХАИЛ РУСЕВ

                                                      

Секретар: Зорница Делчева

Прокурор:

 

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МИХАИЛ РУСЕВ административно дело номер 186 по описа за 2019 година.

 

На именното повикване в 10,00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: ИВА ПЛАМ ЕООД гр. КАЗАНЛЪК – редовно призовано, не се явява представител.

ОТВЕТНИК: НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ – ПЛОВДИВ ПРИ ЦУ НА НАП – редовно призован, явява се юрисконсулт В. – редовно упълномощен от днес.

 

ЮРИСКОНСУЛТ В.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

                                    

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА:

Производството е образувано по жалба на „ИВА ПЛАМ“ ЕООД гр. Казанлък срещу Заповед № ФК-139-047472/11.03.2019 г. в частта, с която Началник отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив при ЦУ на НАП, налага принудителна административна мярка „запечатване на търговски обект“ – магазин за промишлени стоки и осветителни тела, находящ се в гр. Казанлък, ул. „******“ и забрана за достъп до него за срок от седем дни на основание чл. 186, ал. 1 от ЗДДС и чл. 187, ал. 1 от същия закон. В жалбата са изложени подробни съображения относно незаконосъобразността на заповедта по отношение на наложената ПАМ. С последваща жалба, по която е образувано административното дело, присъединено към настоящото, е обжалвана изцяло издадената заповед като неправилна, незаконосъобразна и необоснована, тъй като в нея липсват мотиви и не се съдържат фактическите и правни основания за издаването й. Направено е искане за отмяната на Заповедта като неправилна и незаконосъобразна и присъждане на направените по делото разноски.

 

ЮРИСКОНСУЛТ В.: Оспорвам жалбата. Да се приемат представените писмени доказателства. Заявявам, че към момента на съдебното заседание все още нямам информация, че е издадено наказателно постановление за установеното административно нарушение.

СЪДЪТ счита, че представените по делото писмени доказателства са допустими и относими към предмета на спора, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като писмени доказателства представените с жалбата под опис, представеното от ТД на НАП Пловдив писмо с вх.№ 1374/19.03.2019 г., представената административна преписка с писмо вх. № 1374/19.03.2019 г. от ТД на НАП Пловдив под опис, както следва: Заповед № ЗДУ-ОПР-16/17.05.2018 г., Заповед за налагане на ПАМ № ФК-139-0407472/11.03.2019 г., Разписка от 16.03.2019 г., Протокол за извършена проверка № 0407472/09.03.2019 г., Дневен финансов отчет от 09.03.2019 г., Въпросен лист, Декларация от 09.03.2019 г. 2 броя.

 

ЮРИСКОНСУЛТ В.: Нямам искания по доказателствата, да се приключи съдебното дирене.

СЪДЪТ намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ.

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВО.

 

ЮРИСКОНСУЛТ В.: Моля да отхвърлите жалбата на „Ива плам” ЕООД Казанлък като неоснователна по съображения, подробно изложени в писмено становище, което прилагам. Претендирам юрисконсултско възнаграждение. Представям списък на разноските.

 

СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе в законния срок.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,12 часа.

 

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                           СЕКРЕТАР: