П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

Година 2019                                                               Град Стара Загора

Старозагорски административен съд            ІІ касационен състав

На тридесети май                                          Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:   ГАЛИНА ДИНКОВА

                                              ЧЛЕНОВЕ:            ДАРИНА ДРАГНЕВА

                                                                              МИХАИЛ РУСЕВ

                                                      

Секретар: Ива Атанасова

Прокурор: Маргарита Димитрова

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИНКОВА

административно дело номер 191 по описа за 2019 година.

На именното повикване в 10.50 часа, се явиха:

ОСПОРВАЩ: ПРОКУРОР ПРИ ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА СТАРА ЗАГОРА – редовно и своевременно призован, явява се прокурор Димитрова.

ОТВЕТНИК: ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК – редовно и своевременно призован, не изпраща представител.

СТРАНА: ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА СТАРА ЗАГОРА – редовно призована, явява се прокурор Димитрова.

               

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

                                              

         СЪДЪТ счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

                                               О П Р Е Д Е Л И:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и ГО ДОКЛАДВА:  Производството по делото е образувано по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Стара Загора, с който са оспорени отделни разпоредби на подзаконов нормативен акт, а именно: чл. 20, ал. 3, т. 9 и т. 11, чл. 48, ал. 1, ал. 2 и ал. 4,  чл. 49, ал. 1, ал. 2, ал. 3 и ал. 5  и чл. 50, ал. 1 от Наредба № 2 за опазване  на околната среда и озеленените площи и дълготрайната дървесина и храстова растителност на територията на Община Казанлък, приета с Решение №998 по Протокол № 50 от проведено на 30.06.2014 г. заседание на Общински съвет – Казанлък. В протеста на прокурора се твърди, че оспорените разпоредби са незаконосъобразни, като противоречащи на норми от по-висок ранг.  От съда се иска отмяна на оспорените подзаконови разпоредби.

         По делото с писмо изх. № ОС-925/19.03.2019 г.  е представена под опис пълната административна преписка по приемане на наредбата.

Докладва, че по делото е постъпило писмо вх. № 2733/27.05.2019г. от Председателя на ОбС Казанлък, с коeто уведомява съда, че е предприета процедура по изменение на подзаконовия нормативен акт, като изцяло са възприети изложените в протеста на прокурора аргументи и в този смисъл ще бъде изменена оспорената разпоредба.  Моли да се отложи делото за следваща дата, доколкото заседанието на ОбС  Казанлък ще се проведе на 27.06.2019 год. 

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се уважи молбата за отлагане на делото. Н е възразявам да се приеме административната преписка по приемане на наредбата.

 

По доказателствата, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото представените с писмо изх. № ОС-925/19.03.2019 г. под опис документи, представляващи административната преписка по приемане на Наредба № 2 за опазване  на околната среда и озеленените площи и дълготрайната дървесина и храстова растителност на територията на Община Казанлък, както и представените с писмо изх. № ОС-1004/22.05.2019 год. документи, както следва: Доклад по чл. 93 от Правилника  за организацията и дейността на ОбС Казанлък, Разпечатка от интернет адрес: https://www.kazanlak.bg/page-8955.html на  Проект на наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 за опазване  на околната среда и озеленените площи и дълготрайната дървесина и храстова растителност на територията на Община Казанлък, Разпечатка от база данни с датата на публикуване на Проект на наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 за опазване  на околната среда и озеленените площи и дълготрайната дървесина и храстова растителност на територията на Община Казанлък

 

 Съдът намира, че с оглед изявлението в молбата на представляващия ответника делото следва да се отложи за следваща дата,  поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

 ОТЛАГА ДЕЛОТО  И ГО НАСРОЧВА за 19.09.2019 г. от 10,30 ч., за която дата и час ответника уведомен на осн. чл. 137, ал. 7 от АПК. Да се призове ОП Стара Загора.

 

 ЗАДЪЛЖАВА Председателя на ОбС Казанлък след влизане в сила на решението  за изменение на оспорената разпоредба, същото да бъде изпратено в  заверено копие.

 

ПРОКУРОРЪТ: В случай, че бъде изпратено в сила решение за изменение на оспорената  разпоредба  производството по делото да се прекрати, като претендирам присъждане на направените от наша страна разноски. 

 

        

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  10.55 часа.

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                        СЕКРЕТАР: