П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

Година 2019                                                        Град Стара Загора

Старозагорски административен съд                                   VІІ състав

На двадесет и пети юни                                                         Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                             Председател:  СТИЛИЯН МАНОЛОВ

                                               

Секретар: Николина Николова

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя МАНОЛОВ

Административно дело номер 246 по описа за 2019 година.

На именното повикване в 13:30 часа, се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: „ДЕ-ЖЕ-ПЕ“ ЕООД С.КНЯЖЕВСКО – редовно и своевременно призован, призовката е получена на 15.05.2019г. от управителя на дружеството Д.А.Т., не изпраща представител.

 

ОТВЕТНИК: ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“, ГР. ПЛОВДИВ ПРИ ЦУ НА НАП – редовно и своевременно призован, призовката е получена на 14.05.2019г. от С.Н.– ст. специалист, не се явява и не изпраща представител.

 

          СЪДЪТ докладва постъпила молба вх. №3302/20.06.2019г. от гл. юриск. Бонева – процесуален представител на ответника, която уведомява съда, че не може да се яви в съдебно заседание, но не възразява да бъде даден ход на делото в нейно отсъствие, ако няма процесуални пречки за това.

         

          СЪДЪТ намира, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото. Съгласно чл.149, ал.1 ДОПК, във вр. с чл.145, ал.1, т.4 ДОПК, в съдържанието на жалбата трябва да е посочено в какво се състои искането на жалбоподателя до съда. С петитума на настоящата жалба е направено искане към съда да постанови съдебен акт, с който да признае правото на приспадане на данъчен кредит на жалбоподателя по процесните  фактури.  С разпореждането за насрочване на делото в открито съдебно заседание от 08.05.2019г. съдията докладчик е дал указания на жалбоподателя да формулира искането си до съда съобразно  установените в разпоредбата на чл.160 ДОПК правомощия на Административния съд, между които не е „признаването правото на приспадане на данъчен кредит“. Призовката, с препис от това разпореждане, е получена на 15.05.2019г. от управителя на дружеството Д.А.Т.. Указанието на съда не е изпълнено, като в днешното съдебно заседание управителят на дружеството-жалбоподател нито се явява, нито се представлява, за да му бъде дадена възможност да отстрани тази нередовност на жалбата. Това налага жалбата на „ДЕ ЖЕ ПЕ“ ООД да бъде оставена без движение, като на жалбоподателя се даде възможност в 7-дневен срок от получаване на определението на съда да отстрани нередовностите на жалбата, като  формулира искането си до съда съобразно установените в разпоредбата на чл.160 ДОПК правомощия на Административния съд, между които не е посоченото в жалбата искане за „признаване правото на приспадане на данъчен кредит“.

          Предвид горното,  съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

          НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

          ОСТАВЯ БЕЗ  ДВИЖЕНИЕ подадената жалба от „ДЕ ЖЕ ПЕ“ ЕООД.

          УКАЗВА на жалбоподателя в 7-дневен срок от получаване на определението на съда да отстрани нередовностите на жалбата, като  формулира искането си до съда съобразно установените в разпоредбата на чл.160 ДОПК правомощия на Административния съд.

          При неотстраняване на нередовностите в указания от съда срок жалбата ще бъде оставена без разглеждане,  а производството  по  делото прекратено.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13:40 часа.

 

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                          СЕКРЕТАР: