О П Р Е Д Е Л Е Н И Е 

 

109                                          гр. Стара Загора                       14.04.2016 год.

 

 

Старозагорският административен съд, в закрито заседание на   четиринадесети април през две хиляди и шестнадесета година, седми състав:

 

                                                   Административен съдия: МИХАИЛ РУСЕВ

 

при участието на секретаря......................................................, като разгледа адм. дело №105 по описа за 2016 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба на „Синмар”ЕООД, представлявано от Управителя Йордан Илиев Йорданов против действия и бездействия на ДФ”Земеделие”.

С разпореждане от 17.03.2016 год. на жалбоподателят му е указано, че следва да внесе в 7-дневен срок от получаването на разпореждането  държавна такса в размер на 50.00 лв., както и да посочи кое точно действие или бездействие на ДФ”Земеделие” оспорва. Съобщението е получено от жалбоподателят на 31.03.2016 год. Седемдневният срок за отстраняване нередовностите на жалбата започва да тече на 01.04.2016 год. и изтича на 07.04.2016 год. До днешна дата, по делото не е представена квитанция за платената държавна такса, а от извършената служебна проверка се установи, че сумата не е постъпила и по сметката Административен съд Стара Загора.

С оглед гореизложеното, поради неотстраняване на нередовностите на жалбата в указания срок, производството по делото следва да бъде прекратено.

По тези съображения и на основание чл.158, ал.3, във връзка с чл.151, т.3 от АПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Синмар”ЕООД, представлявано от Управителя Йордан Илиев Йорданов против действия и бездействия на ДФ”Земеделие”, поради невнасянето на държавна такса.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело №105/2016 год. по описа на Административен съд Стара Загора.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването му на страните пред ВАС.

 

 

 

                                         АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: