О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

                    

       № 162        01.06.2016г.       град Стара Загора

 

 

   Старозагорският административен съд, VІ състав, в закрито заседание на първи юни през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

                                            

СЪДИЯ: РАЙНА ТОДОРОВА

       

 

при секретар                                                                                                       и с участието

на прокурора                                                                                                      като разгледа

докладваното от съдия  Р. ТОДОРОВА   административно дело № 213 по описа за

2016г., за да се произнесе, съобрази следното:                                                       

 

Производството по делото е образувано по жалба на „БАЛТИ 2012” ЕООД със седалище и адрес на управление гр. Стара Загора, ул. „Козлодуй” № 1, ет.2, ап.5, представлявано от управителя и едноличен собственик на капитала Георги Бориславов Балтаджиев, против Заповед № ДС-3Д-138/ 21.04.2016г., издадена от Областния управител на област Стара Загора.

 

При извършена проверка на редовността на жалбата е установено, че същата не отговаря на изискването на чл. 151, т.3 от АПК – не е приложен документ за платена държавна такса, дължима се в съдебното производство съгласно т.2б, б.”б” от Тарифа №1 към Закона за държавните такси за таксите, събирани от съдилищата, прокуратурата, следствените служби и Министерството на правосъдието. С оглед констатираната нередовност, с разпореждане на съдията-докладчик по делото от 11.05.2016г. жалбата е оставена без движение, като на жалбоподателя е дадена възможност в 7-дневен срок от получаване на съобщението да внесе държавна такса в размер на 50 лева по сметка на Административен съд – Стара Загора и в същият срок да представи платежния документ за внесената държавна такса по делото.

 

Препис от разпореждането е изпратено на жалбоподателя на посочения в жалбата съдебен адрес – чрез адв. М.С..

 

Видно от върнатия отрязък от съобщението, същото е получено на 16.05.2016г. от адв. М.С.. При субсидиарното прилагане на разпоредбите на чл.60, ал.5 и ал.6 от ГПК по силата на препращащата норма на чл.144 от АПК, срокът за отстраняване на нередовностите на жалбата е изтекъл на 25.05.2016г. /присъствен ден/.

 

В законово установения срок по чл.158, ал.1 от АПК, както и към датата на настоящото закрито съдебно заседание, жалбоподателят не е изпълнил дадените указания. Не е представен платежен документ за внесена държавна такса по делото в размер на 50лв., а от извършената служебна проверка се установи, че сумата не е постъпила и по сметка на Административен съд - Стара Загора.

 

Предвид изложеното съдът намира че са налице предпоставките жалбата да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото - прекратено.

 

Водим от горните мотиви и на основание чл.158, ал.3 от АПК, съдът 

 

 

 

                                               О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

 

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на „БАЛТИ 2012” ЕООД със седалище и адрес на управление гр. Стара Загора, ул. „Козлодуй” № 1, ет.2, ап.5, представлявано от управителя и едноличен собственик на капитала Георги Бориславов Балтаджиев, против Заповед № ДС-3Д-138/ 21.04.2016г., издадена от Областния управител на област Стара Загора, поради неотстраняване на нередовностите в срок.

 

 ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 213/ 2016г. по описа на Административен съд – Стара Загора.

           

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от неговото съобщаване.

 

 

 

 

                                                                                  СЪДИЯ: