О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

              

13                                     10.01.2018 год.                         град Стара Загора

 

Старозагорският административен съд, в закрито съдебно заседание на десети януари две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                                            Председател: ГАЛИНА ДИНКОВА

 

                                                                                  Членове:  ДАРИНА ДРАГНЕВА

                                                                                    МИХАИЛ РУСЕВ

 

като разгледа докладваното от съдия М. РУСЕВ административно дело №335 по описа за 2017 год., за да се произнесе, съобрази следното:                                                       

 

Производството по делото е образувано по протест на Прокурор от Окръжна прокуратура Стара Загора на разпоредбата на чл.4, ал.1 от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, приета от Общински съвет Чирпан.

С писмо изх.№441/19.12.2017 год., ответника по делото е представил решение №331/30.11.2017 год. на Общински съвет Чирпан, влязло в законна сила на 18.12.2017 год., с което решение се изменя оспорената разпоредба. С писмо изх. №3188/2016 год. от 08.01.2018 год., протестиращият прокурор, уведомява съда, че с прието решение №331/30.11.2017 год. на Общинския съвет Чирпан, оспорената разпоредба е изменена по начин съобразен с аргументите, изложени в подаденият протест и не възразява за прекратяването на делото на основание чл.159, т.3 от АПК, като моли да бъдем присъдени в полза на Окръжна прокуратура заплатената такса в размер на 20.00 лв. за обнародване на оспорването в ДВ.

С представеното решение де факто се оттегля оспореният нормативен администртивен акт, в цялост и който е оспорен чрез подаденият протест, т.е. налице е хипотезата на чл.156, ал.1, предложение първо от АПК. Съгласно същата разпоредба от АПК, при всяко положение на делото със съгласието на останалите ответници, административният орган може да оттегли изцяло или частично оспорения акт. Тъй като оттеглянето е направено след първото по делото заседание, е необходимо съгласието на протестиращия, съгласно чл.156, ал.2 от АПК, което е дадено с представеното писмо изх. №3188/2016 год. от 08.01.2018 год.

Направеното искане от Окръжна прокуратура за присъждане на направените разноски по делото в размер на 20.00 лв., представляващи платена такса за обнародване на направеното оспорване в Държавен вестник е основателно и следва да бъде уважено.

Водим от горното и на основание чл.159, т.3 от АПК, Старозагорският административен съд

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ протеста на Прокурор от Окръжна прокуратура Стара Загора на разпоредбата на чл.4, ал.1 от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, приета от Общински съвет Чирпан, поради оттегляне на оспорения нормативен административен акт.

ОСЪЖДА Община Чирпан, представлявана от Кмета Кичка Петкова да заплати на Окръжна прокуратура Стара Загора, представлявана от административният ръководител Дичо Атанасов сумата от 20.00 /двадесет/ лева, представляващи направените разноски по делото.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело №335/2017 год. по описа на Административен съд Стара Загора.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването му на страните пред ВАС на Република България.

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

          ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

                                 2.