О П Р Е Д Е Л Е Н И Е 

№29                                          22.01.2018 год.                      гр. Стара Загора

Старозагорският административен съд, в закрито заседание на двадесет и втори януари две хиляди и осемнадесета година, шести състав:

 

Административен съдия: МИХАИЛ РУСЕВ

                                                            

при участието на секретаря............................................., като разгледа  адм. дело  №26 описа за 2018 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на  чл.135, ал.1 и 2 от АПК.

Образувано е по жалба на Т.Т.Т. *** против заповед за прекратяване на трудово правоотношение на основание чл.328, ал.1, т.10 от КТ във връзка с чл.335, ал.2 от КТ.

Съдът намира, че компетентен да разгледа така образуваното дело е Районен съд – Стара Загора. Повдигнатият спор за законосъобразността на обжалваната заповед по съществото си е трудовправен спор.

Предвид изложеното Административен съд Стара Загора счита, че компетентен да се произнесе по спора е Районен съд Стара Загора. Съгласно чл.344, ал.4 от КТ, трудовите спорове по ал.1 /какъвто е настоящият случай/ се разглеждат от районния съд.

Водим от горното и на основание чл.135, ал.2 във вр. с ал.344, ал.4 от КТ, Старозагорски административен съд, шести състав

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

         ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на на Т.Т.Т. *** против заповед за прекратяване на трудово правоотношение, като недопустима.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело №26/2018 год. по описа на Административен съд – Стара Загора.

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Районен съд – Стара Загора.

Определението не подлежи на обжалване.

 

              АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: