О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

                

                     70         14.03.2018г.                град Стара Загора

 

 

Старозагорският административен съд, VII състав, в закрито заседание на четиринадесети март през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

СЪДИЯ: СТИЛИЯН МАНОЛОВ       

 

като разгледа докладваното от съдия Стилиян Манолов административно дело № 103 по описа за 2018г., за да се произнесе, съобрази следното:                                                       

 

Производството по делото е образувано по искова молба на Г.И.П. ***, чрез адвокат Дончо Бораджиев, срещу ОД на МВР – Стара Загора.

 

При извършена служебна проверка съдът констатира, че ищецът в настоящото производство – Г.И.П., е подал предходна искова молба, идентична с настоящата от гл.т. на заявените обстоятелства и направеното искане,  във връзка с която е било образувано административно дело № 72/2018г. по описа на Административен съд – Стара Загора, производството по което е висящо към настоящия момент.

 

С оглед изложеното съдът намира, че са налице условията за присъединяване на дело, визирани в разпоредбата чл.213 от ГПК, субсидиарно приложима в съдебното административно производство по силата на препращащата норма на  чл.144 от АПК, поради което двете дела следва да бъдат съединени за съвместно разглеждане в едно производство и постановяване на един съдебен акт. Установената връзка между делата, обусловена от идентичността на предмета им, налага по-късно образуваното адм. дело № 103/2018г. да бъде присъединено към по-рано образуваното адм. дело № 72/2018г., по което производството следва да продължи.

 

Водим от горните мотиви и на основание чл.213 от ГПК във вр. с чл. 144 от АПК, съдът

 

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 103/2018г. по описа на Административен съд – Стара Загора.

 

ПРИСЪЕДИНЯВА адм.д. № 103/2018г. по описа на Административен съд  – Стара Загора към адм. д. № 72/2018г. по описа на същия съд, за съвместно разглеждане на постъпилите искови молби. 

 

Производството следва да продължи по адм. дело № 72/2018г. по описа на Административен съд – Стара Загора.

        

Определението не подлежи на обжалване.

 

                                     

 

                                                                  СЪДИЯ: