О П Р Е Д Е Л Е Н И Е   240

 

                                      гр.Стара Загора, 12.09.2018 год

 

 

Старозагорският административен съд, в закрито заседание на дванадесети септември през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                                Председател:    БОЙКА ТАБАКОВА

 

                                                                      Членове:    РАЙНА ТОДОРОВА

                                                                                      СТИЛИЯН МАНОЛОВ

                                                                                       

 

при участието на секретаря......................................................, като разгледа адм.д. № 311 описа за 2018 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по протест на прокурор в Окръжна прокуратура Стара Загора, с който се оспорват разпоредбите на чл.5 и чл.24, ал.4 в частта „или упълномощени от него длъжностни лица“ от Наредба за регистрация и стопанисване на кучетата на територията на Община Мъглиж, приета от Общински съвет Мъглиж.

 

Първо съдебно заседание по делото не е насрочено.

 

С прилагане на преписката по приемане на оспорените текстове от подзаконовия нормативен акт Общински съвет Мъглиж е представил Решение № 513 от 26.06.2018г на съвета, с което са приети промени в за регистрация и стопанисване на кучетата на територията на Община Мъглиж. Видно от решението, разпоредбата на чл.5 е отменена, а  тази на чл.24, ал.4 в частта „или упълномощени от него длъжностни лица“ – изменена в съответствие с доводите на прокуратората в подадения протест.

 

С писмо вх.№ 3133/ 23.07.2018г е представено заверено копие от Решение № 513 от 26.06.2018г на Общински съвет Мъглиж, влязло в сила на 12.07.2018г.

 

По делото е постъпило становище от вносителя на протеста за прекратяване на производството по делото с оглед приетото решение за промени в оспорените текстове от процесната наредба.

 

Съдът намира, че са налице предпоставките, визирани в чл.159, т.3 от АПК, приложим на основание чл.196 от АПК, за прекратяване на образуваното съдебно производство, тъй като оспорените разпоредби от подзаконовия  нормативен акт са оттеглени и за това действие, направено преди първото заседание по делото, не е необходимо съгласие от оспорващия по смисъла на чл.156, ал.2 от АПК.

 

Водим от тези мотиви и на основание чл.159, т.3 от АПК,  съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.д. № 311/ 2018г по описа на Административен съд Стара Загора ПОРАДИ ОТТЕГЛЯНЕ на оспорените с протест на прокурор от Окръжна прокуратура Стара Загора разпоредби на чл.5 и чл.24, ал.4 в частта „или упълномощени от него длъжностни лица“ от Наредба за регистрация и стопанисване на кучетата на територията на Община Мъглиж, приета от Общински съвет Мъглиж.

 

Определението подлежи на обжалване пред ВАС с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

 

                                                             ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

                                                                        2.