О П Р Е Д Е Л Е Н И Е  № 17

 

    гр.Стара Загора, 22.01.2019г

 

 

    Старозагорският административен съд в закрито заседание на двадесет и втори  януари две хиляди и деветнадесета година, първи състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЙКА ТАБАКОВА

                                                                

при участието на секретаря......................................................, като разгледа  адм.д. № 50 описа за 2019 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

 

            Производството по делото е образувано по жалба от адвокат И.И.като пълномощник на „А.“ ЕООД гр.Стара Загора против Заповед за налагане на ПАМ № ФК-267-0297106/20.12.2018г., издадена от Началник Отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив в ЦУ на НАП.       

 

          При извършена служебна проверка в деловодната система на Административен съд Стара Загора се констатира, че между същите страни по оспорване на същия административен акт е образувано адм.д.№ 16/ 2019г по описа на Административен съд Стара Загора. По това дело е постановено определение № 8/ 11.01.2019г по искането за спиране предварителното изпълнение на заповедта, издадена от Началник Отдел „Оперативни дейности“ – Пловдив в ЦУ на НАП, а жалбата срещу нея е оставена без движение за отстраняване на нередовности.

 

          Съгласно разпроредбата на чл.126, ал.1 от ГПК, приложима на основание чл.144 от АПК, при наличие на по-рано образувано дело с еднакви страни, основание и искане по-късно заведеното дело следва да бъде прекратено служебно от съда. В случая такова се явява адм.д.№ 50/ 2019г по описа на Административен съд Стара Загора.

 

          По изложените съображения съдът 

 

 

          О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

 

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.д. № 50/ 2019г по описа на Административен съд Стара Загора.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от неговото съобщаване.

 

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: