П  Р  О  Т  О  К  О  Л

 

 

Година 2019                                                         Град Стара Загора

Старозагорски административен съд                      ІІ състав  

На тридесети май                                              Година 2019

В публично заседание в следния състав:

 

                                                Председател: ГАЛИНА ДИНКОВА

                                                Членове:         ДАРИНА ДРАГНЕВА

      МИХАИЛ РУСЕВ

Секретар: Ива Атанасова

Прокурор: Маргарита Д.

Сложи за разглеждане докладваното от съдия  РУСЕВ касационно административно наказателно дело номер 208 по описа за 2019 година.

 

На именното повикване в 10:40 часа се явиха:

 КАСАТОР: „РОДО МАБ“ ООД СТАРА ЗАГОРА  – редовно, но несвоевременно призован, не изпраща представител. Вместо това по делото е постъпила молба вх. № 2825/30.05.2019 г. от процесуалният представител на касатора – адв. Д., с която  заявява, че не възразява да се гледа делото в днешното съдебно заседание, въпреки че са уведомени за заседанието на 28.05.2019 г.  Заявява, че не е в състояние да се яви в днешното съдебно заседание, поради служебна ангажираност, но поддържа жалбата и няма искания по доказателства. Иска от съда касационната жалба да се  уважи.

 

ОТВЕТНИК: ДИРЕКЦИЯ ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА СТАРА ЗАГОРА – редовно призован, представлява се от ст. юрисконсулт  Л., редовно упълномощена.

 

СТРАНА: ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА СТАРА ЗАГОРА – редовно призована, явява се прокурор Д..

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

         Докладва касационната жалба на „„РОДО МАБ“ ООД Стара Загора  против Решение №175/27.03.2019 г. по АНД №260/2019 г. на Районен съд Стара Загора, с което е потвърдено Наказателно постановление № 24-002163/20.12.2018 г., издадено от Директора на Директор „ИТ“ Стара Загора, с което на касатора е наложено административно наказание „имуществена санкция“ в размер на 1500/хиляда и петстотин/лв. за извършено нарушение на чл. 63, ал. 2 от КТ.

В жалбата са направени оплаквания за неправилност и незаконосъобразност на решението като постановено при съществени  процесуални нарушения и при нарушения на материалния закон. Твърди се, че от събраните по делото доказателства не се установява по несъмнен начин извършването на адм. нарушение.  Поддържат се и направените пред въззивния съд оплаквания за формална незаконосъобразност на издаденото НП, като се оспорва извода на въззивния съд, че същото е постановено в съответствие с императивните изисквания на чл. 157, ал. 1, т. 5 от ЗАНН.

Въз основа на подробно изложените в жалбата  съображения  е направено искане за отмяна на решението и за постановяване на друго, с което да се отмени наказателното постановление. Към касационната жалба не са приложени писмени доказателства.

 

         ЮРИСКОНСУЛТ Л.: Оспорвам жалбата. Нямам искания по доказателствата.

 

ПРОКУРОРЪТ: Жалбата е допустима. Нямам други искания по  доказателствата.

 

 СЪДЪТ намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което   

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ.

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ПО СЪЩЕСТВО.

 

ЮРИСКОНСУЛТ Л.: Моля да оставите кас. жалба без уважение. Същата е неоснователна и необоснована. РС – Стара Загора е събрал всички доказателства и е установил, че касаторът е в нарушение, за което му е съставено и НП. Решението на РС – Стара Загора е правилно и законосъобразно и моля да го потвърдите.

 

ПРОКУРОРЪТ: Решението на въззивния съд е правилно и законосъобразно и моля да го потвърдите.

 

         СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10:45 часа.

                                  

 

                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

      СЕКРЕТАР: